woensdag 2 december 2015

Besteed u als ondernemer tijd aan onbelangrijke zaken?

Het voeren van een eigen onderneming is erg leuk. Tenminste als u genoeg tijd heeft om ook nog een beetje te kunnen genieten. Want veel ondernemers hebben hier namelijk geen tijd voor. Ze hebben het al druk genoeg met het runnen van een bedrijf. 

Alles moet immers wel goed blijven lopen, anders komt er ook geen geld in het laatje. Alhoewel u het waarschijnlijk al druk genoeg hebt, is het ook verplicht om de administratie op orde te hebben. Mocht u trouwens met openstaande rekeningen blijven zitten, dan kan incasso Rotterdam zeker hulp bieden. Of u daar nu gevestigd bent of er een niet betalende debiteur heeft.

Omzetbelasting afdragen & andere verplichtingen


Daarbij kunt u denken aan het afdragen van omzetbelasting en het produceren van de jaarcijfers. Allemaal erg belangrijk, maar wel activiteiten waar veel tijd in gaat zitten. Het uitbesteden van de administratie kan in veel gevallen veel tijd opleveren. U bent er zelf niet meer mee bezig, maar mensen die dit dagelijks doen voeren dit voor u op. U kunt zich compleet op de onderneming focussen en zorgen dat er nieuwe opdrachten en klanten binnenkomen. Dit is immers het belangrijkste onderdeel van uw bedrijf. 

Uitbesteden van administratie


Het is daarom zeker een goed idee om een administratie kantoor in te schakelen om uw boekhouding op orde te maken. Kies wel voor een bedrijf met veel ervaring en vraag om ervaringen van andere klanten. Als u een lange termijn relatie met een dergelijke partij aangaat, wilt u er wel zeker van zijn dat alles op rolletjes loopt. Denk hier wel goed over na 

Daarnaast kan een kantoor vaak ook goed advies geven over bepaalde zaken. Als u bijvoorbeeld momenteel een eenmanszaak heeft, dan kan het misschien handig zijn om binnenkort uit te gaan breiden naar een B.V. of een andere rechtsvorm. Een partij die op de hoogte is van uw financiƫle situatie weet hoe u ervoor staat en kan u ook advies geven over wat het beste voor u is. Daar kunnen bepaalde fiscale voordelen aan zitten, maar ook andere voordelen kunnen een rol spelen bij het besluit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten